App voor Lubbe Lisse

Inleiding

Medio 2018 werden wij gebeld met de vraag of wij een applicatie konden bouwen wat Lubbe Lisse de mogelijkheid geeft om het groei proces te virtualiseren zodat de klanten van Lubbe Lisse een visueel beeld hebben voor aanschaf van het mengsel wat de mengsel precies inhoudt. Daarnaast was er de wens om dit groei proces ook te projecteren op foto’s welke gemaakt zijn door hun klanten. Dit allemaal moet eenvoudig en toegankelijk zijn via een mobiele telefoon.

Lubbe Lisse
Lubbe Lisse heeft zichzelf gespecialiseerd voor het aanplanten van bloembollen en vaste planten met een kleurrijk resultaat in het openbaar groen moet je bij Lubbe Lisse zijn. Lubbe Lisse is al meer dan een eeuw de specialist voor overheidsinstellingen, scholen, universiteiten, themaparken en nog veel meer prachtige locaties in Nederland.

 

Medewerker verteld

Jeffrey Berg

+31 625151820

"Complexe technologien doet mijn hartje altijd sneller kloppen. Het uitwerken van Augmented Reality oplossingen met Applicatie en software is top!"

De wensen van de klant

Lubbe Lisse was opzoek maar een applicatie dat hun klanten konden downloaden en meenemen naar buiten toe waar zij alle mengsels konden bekijken. Daarnaast wilde Lubbe Lisse ter ondersteuning van het verkoop proces een Virtualisatie oplossing waarmee de bloembollen mengsels die zij verkopen geprojecteerd wordt op lege plantsoenen en de klant een indruk krijgt van het resultaat van een mengsel. Hiervoor moet de applicatie ook de mogelijkheid geven om foto's eenvoudig naar Lubbe Lisse te versturen. 

Virtualisatie
Doormiddel van virtualiseren kunnen we een fysiek iets digitaal nabootsen. In dit geval gaat het om Bloembollen mengsels welke geritualiseerd zijn waardoor we deze kunnen inzetten om projecties uit te voeren op bijvoorbeeld een gemeente plantsoen. Doormiddel van deze projectie kunnen we een groei proces nabootsen. Virtualisatie heeft in dit geval veel overeenkomsten met Augmented Reality, een technologie waar mee je in feiten virtualisatie live kan toepassen als een toegevoegde realititeit. Voor zowel Virtualisatie als Augmented Reality kunt u bij ons terecht. Wij helpen u hier graag in verder en zoeken graag samen met u naar een passende oplossing om deze technologie toe te passen.

Onze oplossing

Als oplossing op de vraag van Lubbe Lisse hebben wij een  applicatie ontwikkeld voor IOS en Android devices. Via deze applicatie kun je alle mengsels van Lubbe Lisse bekijken in een slideshow en daarmee het groeiproces zien. Daarnaast hebben we een Augmented Reality functie aan de applicatie toegevoegd waarmee de klant eenvoudig via de applicatie foto’s kunt versturen naar Lubbe Lisse.

In samenwerking met een ander bedrijf is er een tool ontwikkeld waarmee projecties uitgevoerd kunnen worden op, de door de klant verstuurde foto’s. Voor deze projecties zijn alle bloembol mengsels voor een halfjaar lang wekelijks gefotografeerd en uitgeknipt waardoor deze mengsels herhalend geprojecteerd kunnen worden. Vanuit de tool kan een medewerken het projectie gebied selecteren. Hierdoor kan de klant van Lubbe Lisse de mengsels zien groeien in de doorhun gemaakte foto van een plantsoen. Dit geeft een geweldig beeld gedurende het verkoop proces om de bloembol mengsels te demonstreren voordat deze geplant zijn op locatie